Geen categorie

Op vakantie in eigen land

Net als voor andere Europeanen, valt er voor ons Belgen ook een stuk minder te reizen dit jaar. Sociale afstand houden is belangrijk om de volksgezondheid goed te houden momenteel en dat betekent dan ook dat veel reizen naar het buitenland geen optie is. In de afgelopen zomer gingen wel nog veel mensen op vakantie naar het buitenland maar dan moesten ze vaak halsoverkop weer naar terug naar huis vanwege de pandemie. Toch is het fijn om ook tijdens de herfstvakantie een paar dagen of een week ertussenuit te gaan. Een goed alternatief is daarom een vakantie in eigen land. België heeft ontzettend veel leuks te bieden in onze fantastische steden. Steden zoals Antwerpen en Brussel. In dit artikel bespreken we een leuke vakantie in België voor Belgen.

Antwerpen

Als je een Belg bent die eigenlijk helemaal niet zo vaak in Antwerpen komt, dan is dit zeker een leuke stad om een weekje een hotel te huren en de stad te gaan ontdekken. Begin bij de prachtige stationshal. Deze kun je al bekijken als je via de trein Antwerpen binnenrijdt. Verder wil je ook de historische binnenstad van Antwerpen niet missen. Hier kun je de Grote Markt en de Lieve-Vrouwenkathedraal bekijken. Als je van straatkunst zoals Graffiti houdt, dan moet je zeker in de wijk Sint-Andries gaan kijken.

Uitgaan in Antwerpen en België

Qua uitgaansgelegenheden si er in België en specifiek ook Antwerpen ontzettend veel te beleven. Wil je een leuke film gaan kijken? In Antwerpen heb je Kinopolis. Deze megabioscoop heeft meer dan twintig zalen en altijd de nieuwste technologieën in qua filmervaringen. Imax 3D, 4D Dolby Digital, er is hier altijd wel een goede film te kijken. Na het kijken van de film is het natuurlijk ook leuk om te gaan stappen en Belgische bieren te proeven. Voor een leuke avond uit in Antwerpen kun je naar het oude centrum voor een leuke bar met Belgisch bier. Wanneer je echt naar een club wilt gaan is een van de beste opties de superclub IKON. Drink natuurlijk niet te veel. Als je merkt dat je te vaak drinkt zoek dan hulp voor een detoxificatie.

Eten in Antwerpen

Bij een leuke vakantie horen natuurlijk ook leuke restaurants om lekker te gaan eten. Goede restaurant opties zijn bijvoorbeeld ROEST. Ze hebben zowel een fantastische menukaart als een leuk decor. Wil je goede koffie drinken? Dan kun je naar Kaffeenini. Ze hebben fantastische koffie en ook lekkere bagels.